Ga naar Content

Toch buscombi voor fans Telstar na steekpartij

IJMUIDEN Supporters van Telstar moeten zondag toch verplicht met een bus naar Doetinchem voor de returnwedstrijd tegen De Graafschap. Dat hebben beide clubs zojuist besloten.

Aanleiding voor het besluit is de bloederige steekpartij van gisteren. Na afloop van de wedstrijd tussen Telstar en De Graafschap gingen enkele raddraaiers met elkaar op de vuist bij een café in IJmuiden. Hierbij werd een supporter van De Graafschap in zijn nek gestoken met een stuk glas. Hij is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. 

'Enorm balen'
"Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe enorm Telstar baalt dat, na alle inspanningen van beide supporters groeperingen, dat er nu gekozen moet worden voor een buscombi", schrijft Telstar in een reactie. "Gezien het korte tijdsbestek tussen beide wedstrijden kiezen wij er voor enige druk van de ketel af te halen en voor een andere vervoersregeling te kiezen."

Eerder werd de verplichte buscombi nog geschrapt, nadat beide clubs hadden aangegeven vriendschappelijk met elkaar om te gaan. Dat leek gisterochtend in eerste instantie ook het geval, toen de supportersgroepen gezamenlijk in een optocht naar het stadion liepen. Hoe de steekpartij uiteindelijk ontstond, is nog onduidelijk. 

Lees ook: Supporters Telstar en De Graafschap vieren al vroeg samen feest

Telstar speelt zondag in Doetinchem tegen De Graafschap voor een ticket in de finale van de playoffs voor promotie naar de eredivsie. De club uit Velsen staat er goed voor: gisteren werd in eigen huis met 3-2 gewonnen van de Achterhoekers. De bus richting Doetinchem vertrekt zondag om 9.15 uur vanaf de parkeerplaats bij het Telstar-stadion in Velsen-Zuid.