Ga naar Content

Straatartiesten geven Zandvoort kleur met enorm graffiti-kunstwerk

ZANDVOORT Het moet de badgast in Zandvoort deze dagen zeker zijn opgevallen: het enorme graffiti-kunstwerk van tekenfilmfiguren langs de wandelroute van het station naar het strand. Het is nog niet helemaal klaar, maar bedenker Niek Drommel ziet dat het de goede kant opgaat. "Ik hoop dat mensen nu een stuk vrolijker richting het strand lopen."

Niek maakt de muurschildering samen met zijn maten Nick en Jerry. Hij heeft een winkel in Zandvoort gespecialiseerd in alles wat met streetart te maken heeft. Hij woont al zijn hele leven tegenover de lege, kale, grauwe muur en stelde de gemeente voor om er een kleurrijk kunstwerk van te maken. En de wethouder vond het goed.

'Welcome to Zandvoort'
Bovenaan de muur staan de letters 'Welcome to Zandvoort' gespoten met daaronder strand, zee en bekende tekenfilmfiguren. "We krijgen enorm veel positieve reacties en er worden veel foto's van gemaakt", zegt Nick. Een vader en zoon staren naar de muur en zijn positief. "Dit gaat wel een symbool van Zandvoort worden", zegt de vader. Zijn zoontje herkent vooral veel bekende gezichten uit een tekenfilm. "Het ziet er veel leuker uit dan hoe het was." Een wat oudere wandelaar is minder enthousiast. "Zonde van het gemeenschapsgeld", gromt hij.

Bijna klaar
Met de zonnige dagen in het verschiet, is de muurschildering over een paar weken wel af. "Met regen en wind is het niet te doen. Dan waait je verf gewoon weg", zegt Niek. Opvallend is dat er onder het kunstwerk een onbekende handtekening op de muur is gespoten. "Dat heeft de wethouder gedaan toen we hieraan begonnen", zegt Nick. Of de wethouder talent heeft om verder te gaan binnen de wereld van de streetart? "Het mag wel wat strakker", lacht Nick.