Ga naar Content

VIDEO: Hert aangereden op straat in Zandvoort: "Dit moet stoppen"

ZANDVOORT 'Hertenfluisteraar' en inwoner van Zandvoort Willem van der Sloot filmde gisteren hoe een hert werd aangereden door een auto in zijn dorp. Dat gebeurde uitgerekend op het moment dat hij wilde vastleggen hoe 'gevaarlijk dichtbij' de herten bij de auto's kunnen komen.

Op de beelden is te zien hoe een groepje herten in de buurt van de Sophiaweg staat te grazen. Even later steekt een hert over, waarna een ander hert volgt. Een automobilist die de hoek om komt rijden, botst vervolgens tegen het dier en rijdt daarna door. Het dier lijkt niet gewond en rent hard weg.

Ongelukken
Van der Sloot is geschrokken van de aanrijding. "De automobilist reed ook gewoon door", vertelt hij tegen NH Nieuws. Van der Sloot maakt zich al lange tijd zorgen om het welzijn van de dieren. "Een groep herten leeft al sinds november 2016 hier op straat. Maar de automobilisten letten niet goed op en rijden hard."

Lees ook: Hert met gewei verstrikt in net Zandvoortse golfbaan

Het is wachten op een groot ongeluk, zegt Van der Sloot. "Stel dat zo'n auto moet uitwijken voor een hert en dan een kind raakt. Ik moet daar niet aan denken."

Lees ook: Zandvoort voert plan inwoners uit: meterslang hek om herten uit dorp te weren

Lees ook: Afschieten van damherten gaat onverminderd door: "Het is afschuwelijk"

Van der Sloot hoopt dat er snel meer waarschuwingsborden worden geplaatst in Zandvoort. "Ik vecht voor de dieren. Ik wil ongelukken en dierenleed voorkomen. Dit moet stoppen."

Foto: NH Nieuws