Ga naar Content
Sport

Volendammer Theo Zwarthoed verlaat Excelsior vanwege het kunstgras

2 mei 2018, 16.12 uur · Aangepast 2 mei 2018, 16.27 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

VOLENDAM Doelman Theo Zwarthoed verlaat eredivisieclub Excelsior alweer na één seizoen. Het kunstgras is een te grote belasting voor zijn lijf.

De 35-jarige Zwarthoed begon zijn profcarrière bij AZ. Hij speelde verder bij RKC Waalwijk, FC Volendam, De Graafschap en Go Ahead Eagles. Vorig jaar zou hij in de tweede divisie voor het Amsterdamse De Dijk gaan spelen, maar hij tekende uiteindelijk een contract bij Excelsior. Dat contract loopt aan het einde van het seizoen af en Zwarthoed wil niet verlengen in Rotterdam. 

Kunstgras
Zwarthoed heeft moeite met het kunstgras van Excelsior: "Ik ben er dit seizoen achter gekomen dat deze ondergrond voor mij niet ideaal is. Ik krijg last van mijn gewrichten en dan moet je een keuze maken en eerlijk naar jezelf en naar de club zijn. Het heeft vooral te maken met de demping van het kunstgras. Bij Excelsior is er heel weinig demping, vergeleken met bijvoorbeeld het kunstgras van VVV. Op deze mat is het voor mij bijna niet te doen om er nog een jaar op te trainen."

Een nieuwe club heeft Zwarthoed nog niet: "Ik ben transfervrij en ik ben hartstikke fit. We gaan verder kijken, het liefst ga ik weer in het betaald voetbal aan de slag. Eredivisie of een mooi buitenlands avontuur. En natuurlijk het allerliefst op echt gras. Wat dat betreft, ben ik van de oude stempel. Voetbal hoort op echt gras."

Tevreden
Zwarthoed kijkt wel met grote tevredenheid terug op zijn seizoen bij Excelsior: "Prima jaar gehad met de hele club. We hebben er keihard voor gewerkt met zijn allen en als je dan veertig punten haalt met een club als Excelsior, dan is dat iets unieks."