Ga naar Content

Buren geschrokken door botsing: "De trein bleef maar toeteren, dus ik dacht: dat gaat niet goed"

BUSSUM Buurtbewoners zijn geschrokken van het fatale ongeluk van vanochtend in Bussum. Een 66-jarige rij-instructeur kwam om het leven bij een botsing tussen zijn lesauto en een trein op de spoorwegovergang bij de Herenstraat. Zijn 18-jarige leerlinge bleef ongedeerd.

"Ik vind het echt heel triest", zegt een buurtbewoner tegen NH Nieuws. "Heftig voor de nabestaanden van de persoon die overleden is. Het zal je vader maar zijn."

'Dit gaat niet goed'
Het ongeluk gebeurde vanochtend rond 11.15 uur. Een buurtbewoner ging eropaf toen hij het ongeluk vanuit huis hoorde. "Ik woon niet heel ver weg. De trein toeterde eerst een paar keer, maar het bleef maar doorgaan. Ik dacht dit gaat niet goed: daar is iets aan de hand."

Lees ook: Dode bij botsing met trein in Bussum is rij-instructeur (66), cursiste (18) ongedeerd

Na het ongeluk waren verschillende partijen druk bezig met het onderzoek. Ook veel getuigen waren naar de spoorwegovergang gekomen. "Heel heftig allemaal", laat een andere getuige weten.

Lees ook: Dode bij botsing tussen lesauto en trein bij spoorwegovergang Bussum 

Onderzoek
De oorzaak van het ongeluk moet nog duidelijk worden. De politie, de inspectie Leefomgeving & Transport en spoorbeherder ProRail onderzoeken de situatie. "We moeten natuurlijk precies weten wat er is mis gegaan. Dat moet heel duidelijk worden", laat een woordvoerder van ProRail weten.

Foto: