Ga naar Content

Duizenden feestgangers gaan uit hun dak bij SLAM!-feest in Alkmaar

ALKMAAR Een hoop jongeren zijn naar het parkeerterrein achter het AZ-stadion in Alkmaar afgereisd om uit hun dak te gaan en de verjaardag van de koning te vieren. Maar tijdens het feest van radiozender SLAM! staat ook een minder leuke gebeurtenis centraal: om 17.00 uur wordt er stilgestaan bij de Zweedse dj Avicii, die onlangs overleed.

Zo'n 30.000 bezoekers zijn op het feest afgekomen, waar ze onder meer Lil'Kleine en Hardwell kunnen bewonderen. Ook Yellow Claw en Boef staan op het programma. 

Lees ook: Eerbetoon aan Avicii op Koningsdagfeest AFAS Stadion

Rond 17.00 uur is het dan de beurt aan Sunnery James en Ryan Marciano. Zij gaan het applaus in gang zetten voor Tim Bergling, die in de afgelopen jaren onder zijn artiestennaam Avicii de internationale dancewereld veroverde. 

"Hij was een buitengewoon getalenteerde collega, maar bovenal een lief mens", vertellen ze. Na het applaus zullen dj's de wereldhit Levels van Avicii draaien. 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws op Koningsdag
NH Nieuws houdt je de hele dag op de hoogte van alles wat er speelt bij jou in de buurt. Kies in het menu op de app of site jouw regio voor het laatste lokale nieuws over Koningsdag 2018. 

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt. Blijf je liever thuis? Geen probleem, dan kun je ons de hele dag volgen via onder meer onze app, Facebook, Instagram, radio en televisie.