Ga naar Content

Slapen op de vrijmarkt voor het beste plekje: 'Ik was hier gistermiddag al'

AMSTELVEEN Sommige mensen gaan net iets verder om het beste plekje te bemachtigen op de vrijmarkt. Ze bakenen de dag van te voren al hun terrein af en blijven daar slapen om de plek te bewaken. Maar hoe komen zij dan de lange, koude nacht door? "Ik heb mijn spulletjes uitgezet en uitgestald."

Een mevrouw op leeftijd draaide haar hand er niet voor om: zij sliep afgelopen nacht met haar zus op de markt in Amstelveen. Omdat ze 'een beetje in beweging' is gebleven, heeft ze het gelukkig niet heel koud gehad. 

Om zeker te zijn van een plekje was de verkoopster gistermiddag rond 16.00 uur al aanwezig om haar kleedje neer te leggen. Beetje bij beetje heeft ze haar spullen daarop uitgestald. "Je mag niet te vroeg uitpakken, hè. Dus dan ben je een beetje gehoorzaam", zegt ze lachend. "Een beetje hoor."

Lees ook: Vrijmarkt in Alkmaar 'stiekem' al begonnen: "Ik heb al twee boeken verkocht"

Eigenlijk woont de Koningsdagvierster in Oudekerk, maar ze is speciaal naar de vrijmarkt in Amstelveen gekomen om haar spullen te verkopen. In haar woonplaats zou namelijk alleen 'een rommeltjesmarkt voor de kinderen' zijn. Bovendien wonen veel familieleden in Amstelveen. "Helemaal gezellig", vindt ze. 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws op Koningsdag
NH Nieuws houdt je de hele dag op de hoogte van alles wat er speelt bij jou in de buurt. Kies in het menu op de app of site jouw regio voor het laatste lokale nieuws over Koningsdag 2018. 

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt. Blijf je liever thuis? Geen probleem, dan kun je ons de hele dag volgen via onder meer onze app, Facebook, Instagram, radio en televisie.

Foto: