Ga naar Content

Jong Ajax-trainer Reiziger kijkt uit naar kampioensduel: "De boel staat op scherp"

AMSTERDAM Zaterdag moet het gebeuren voor Jong Ajax. In de thuiswedstrijd tegen MVV heeft het elftal van trainer Michael Reiziger de titel voor het grijpen. "Alle spelers willen erbij zijn. Ook de 'halfjes' willen iets forceren", zegt Michael Reiziger, die ziet dat de gretigheid er vanaf spat: "Ze trainen hard, zijn fris en de boel staat op scherp."

Jong Ajax kan geschiedenis schrijven als het de titel wint. De ploeg kan het eerste beloftenelftal in Europa worden dat in het betaald voetbal kampioen wordt. Dat beseffen de spelers ook, waardoor er extra druk op het duel komt te staan. Reiziger weet met zijn staat van dienst maar al te goed hoe je daar mee om moet gaan:  "Natuurlijk ervaar je de kampioensstress als speler. Iedereen heeft het erover. Dat brengt spanning mee en de spelers moeten dat omtoveren naar agressiviteit."

In verband met Koningsdag wordt de wedstrijd niet op vrijdag, maar op zaterdagavond om 19.45 uur gespeeld. Als Jong Ajax op De Toekomst wint van MVV, dan is het kampioen van de Jupiler League. Reiziger: "Wij gaan die schaal binnenhalen met goed voetbal. Ik hoop dat we het publiek kunnen vermaken."

Jong Ajax - MVV is zaterdagavond te volgen in NH Sport op NH Radio. De uitzending begint om 19.00 uur.