Ga naar Content

Kinderen beantwoorden vragen over Koningsdag: "Koning Willem-Sander?"

BEVERWIJK "Koning Willem-Sander?" "Koningin Maximaal!" Het is bijna Koningsdag en voor veel kinderen is dat een leuke dag met een koninklijk tintje. Maar wat weten ze eigenlijk van de koning? Wij bezochten de Montessorischool in Beverwijk en legden Quinty, Amélie, Rijk, Alvin, Eef, Fé, Wies, Giel en Mieke een paar pittige vragen voor. 

De namen van het koningspaar zijn dus zo makkelijk nog niet, maar weten ze dan wel wat de koning de hele dag doet? "Presentaties geven, brieven afstempelen", peinst één van de kinderen. "Het land beschermen, zoals de Leeuwenkoning, die beschermt ook niet alleen zijn familie", denkt een ander.

Of gewoon werken natuurlijk: "Hij heeft een groot huis en dat moet hij wel kunnen betalen. Dus hard werken."

Tafelmanieren
De kinderen zouden waarschijnlijk zonder problemen bij de koning aan tafel kunnen, blijkt uit hun antwoorden op de vraag hoe je je aan tafel bij de koning moet gedragen. "Zo, heel hoog zitten", demonstreert één van de meisjes met opgetrokken schouders.

"Mag ik een pannenkoek, alstublieft?" "Mag ik een boterham, alstublieft?" Dat zit wel goed. En wat moet je vooral niet doen? "Een boer laten, of een vieze mond hebben", denken de kinderen. "En op tafel klimmen!"

Foto: NH Nieuws