Ga naar Content

Sportkantine staat jaar na verwoestende brand weer in de steigers

WERVERSHOOF Vorig jaar Koningsdag brandde de geliefde kantine van handbal- en voetbalvereniging VVW Wervershoof af. Iedereen van de club was geschrokken en verslagen. Het kantinecomplex betekende veel voor al die mensen die zich er ‘thuis’ voelden. Nu, een jaar na de brand, staat de kantine van de club er heel anders bij: in de steigers.

De voorzitter van VVW, John Groot, kan het zich nog goed herinneren. "Vorig jaar was Koningsdag een verdrietige dag", vertelt hij. "Onze geliefde kantine was volledig afgebrand", haalt hij op. "Ondanks dat het een verdrietige gebeurtenis was, was iedereen zo positief. Iedereen wilde keihard meehelpen om de geliefde kantine terug te krijgen", vertelt de voorzitter.

Lees ook: Grote brand legt kantine van voetbalvereniging in de as

Na de verwoestende brand werd er bij een inzamelingsactie duizenden euro's opgehaald. Van al dat geld heeft de vereniging een tijdelijke kantine neergezet en zijn ze nu begonnen aan de grote bouwplannen voor het nieuwe complex dat in december af moet zijn.

Lees ook: Inzamelingsactie voor afgebrande kantine VVW groot succes

"Ik vind het echt heel mooi om te zien hoeveel mensen hebben meegeholpen om dit allemaal voor elkaar te krijgen", vertelt John.

Foto: NH Nieuws