Ga naar Content

Telstar-trainer Snoei: 'Van der Vaart bij Telstar is geen grapje'

VELSEN-ZUID Als het aan trainer Mike Snoei ligt, zien we Rafael van der Vaart volgend seizoen in het shirt van Telstar voetballen. De trainer heeft er vertrouwen in dat de 35-jarige middenvelder na de zomer op Sportpark Schoonenberg zijn kunsten zal vertonen.

Van der Vaart is op dit moment in het bezig van een aflopend contract bij het FC Midtjylland. De middenvelder komt weinig aan spelen toe bij de nummer twee van Denemarken. Een uitgelezen kans voor Telstar vindt Snoei. "Ik zie het al helemaal voor me", vertelt Snoei. "Volgend seizoen in de eredivisie thuis tegen Ajax, Feyenoord en PSV zie ik hem er ook tussen lopen."

Carrière afsluiten in Velsen-Zuid
Piet Buter is al enige tijd bezig met Van der Vaart. De technisch manager van Telstar heeft contact gehad met zijn vader, die in de buurt van het stadion woont. "Nu moeten we alleen nog Rafael overtuigen om zijn carrière hier af te sluiten."

Te mooi om waar te zijn?
Het lijkt toch allemaal te mooi om waar te zijn: Rafael van der Vaart in een Telstar-shirt. Snoei wil daar niets van weten en is bloedserieus over de interesse in Van der Vaart. "Ik wil hier helemaal niet grappig over doen. Ik denk dat Rafael bij Telstar een geweldige rol zou kunnen spelen en tegelijkertijd zou kunnen helpen om het niveau omhoog te krikken."