Ajax-vrouwen winnen binnen zeven minuten van PSV

24 april 2018, 23.13 uur · Aangepast 24 april 2018, 23.59 uur
Door: · Foto:

EINDHOVEN De vrouwen van Ajax kwamen tot twee keer toe achter in de uitwedstrijd tegen PSV, maar in de tweede helft keerden ze de wedstrijd. Binnen zeven minuten werd drie keer gescoord en stond het 2-5 voor de Amsterdamse ploeg. Uiteindelijk werd het in blessuretijd ook nog 2-6.De doelpunten van Ajax kwamen op naam van Van der Gracht, Van Dongen, Kaagman (2), Van Lunteren en Bakker. In de poule die om de zesde plek speelt won vv Alkmaar met 4-2 van Achilles'29.

Ajax had in beginfase een paar kansen om de score te openen, maar verrassend genoeg was het PSV dat na acht minuten de 1-0 liet aantekenen bij de eerste keer dat de ploeg in de buurt van het Ajax-doel kwam. Eman scoorde het doelpunt. Vijf minuten later werd een inzet van Marjolijn van den Bighelaar van de lijn gehaald, maar na ruim een kwartier was het dan wel 1-1. Stefanie van der Gracht kopte raak uit een vrije trap van Kelly Zeeman.

Lang kon Ajax niet genieten van de gelijkmaker want twee minuten later was het 2-1 door Lewerissa. Ajax kreeg in de rest van de eerste helft genoeg kansen om de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte niet en de rust brak aan met de 2-1 achterstand.

De tweede helft was acht minuten oud toen Merel van Dongen de gelijkmaker produceerde uit een vrije trap.

Tussen de 71e en 78e minuut besliste Ajax de wedstrijd met drie doelpunten. Inessa Kaagman kon uit de rebound van haar eerste inzet Ajax voor het eerst op voorsprong zetten.

Ook de 2-4 werd door Kaagman geproduceerd, een simpel intikkertje.

En de 2-5 werd gemaakt door Desiree van Lunteren uit een voorzet van Marjolijn van den Bighelaar, waarbij de keeper van PSV niet vrijuit ging.

In de extra tijd kon Linda Bakker er ook nog 2-6 van maken na een een-tweetje met Desiree van Lunteren.

Opstelling PSV: Sanders, Akkerman, Coolen, Yücell, Lewerissa (Koopmans/82), v.Schijndel, Nouwen, Erman, Kuijpers, Witteman, Miller

Opstelling Ajax: Kop, Van der Most, Van der Gragt (v.d. Abbeele/55), Van Dongen, Philtjens, Folkertsma (Bakker/63), Oudemast (Reichart/75), Kaagman, Van Lunteren, Van den Bighelaar, Zeeman.

vv Alkmaar - Achilles'29 4-2
23’ 1-0 Niekie Pellens
30’ 2-0 Katja Snoeijs
33’ 2-1 Amber Verspaget
41’ 2-2 Bonita Theunissen
60’ 3-2 Katja Snoeijs
90'+1 4-2 Simone Kets

Opstelling vv Alkmaar: Quaye, Duppen, Zwerver, Altelaar, Snoeijs (c), Casparij, Kets, van der Plas, Knol, Bos en Pellens

Opstelling Achilles’29: Verspaget, Evers, Derks (c), Theunissen, Kersten, van Lieshout, Rijks, van Oorschot, Cobussen, Hopmans en Verhoeven