AFC kan goede reeks niet voortzetten tegen HHC

24 april 2018, 22.22 uur · Aangepast 25 april 2018, 00.05 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

AMSTERDAM AFC kon op eigen veld geen vuist maken in de inhaalwedstrijd tegen HHC. Die wedstrijd werd op 3 maart afgelast vanwege het winterweer. Vanavond werd AFC in de eerste helft overlopen met een 0-3 ruststand tot gevolg. In de tweede helft verrichtte keeper Zonneveld aan paar prima reddingen, waardoor de eindstand gelijk was aan de ruststand: 0-3. AFC zakt door het verlies weer een plek die nacompetitie zou betekenen.

AFC - HHC 0-3
8’   0-1 Thomas van den Houten (e.d)
17’ 0-2 Sargon Gouriye
32’ 0-3 Sargon Gouriye

Omdat Lisse won van De Treffers is AFC weer gezakt naar de vijftiende plek met 32 punten uit 29 wedstrijden. Die vijftiende plek zou nacompetitie voor degradatie betekenen. De Amsterdammers hebben nog vijf wedstrijden om daar verandering in te brengen.

Opstelling AFC: Zonneveld, Kwee, Kulhan, Richard, Grootfaam, Jansen (de Graaf/73) , Hoek, Jesse, Van den Houten, Ignacio en Da Silva.
Opstelling HHC: Nijland, Görtz, Werkman, Manuhutu, Gouriye, Kobussen, Van der Leij (Metaj/74) , Van Benthem (Dias Nzasi/67) , Van Hezel, Hemmink en Bouws.