Ga naar Content
Noord-Holland

College Schagen boos over uitstel van herstel Burgervlotbrug

24 april 2018, 19.17 uur · Aangepast 24 april 2018, 19.31 uur
Door: · Foto: NH / Jurgen van den Bos

BURGERVLOTBRUG De burgemeester en wethouders van Schagen hebben een boze brief naar de provincie gestuurd. Hierin geeft het college blijk van ongenoegen over het uitgestelde herstel van de vlotbrug bij Burgervlotbrug. “Het is voor ons onbegrijpelijk dat nu pas duidelijk is dat meer onderdelen moeten worden vervangen”, aldus een geïrriteerd college.

De brug is al sinds september buitenwerking. De provincie is eigenaar en stelt het herstel steeds uit. Eerst zou de brug eind januari hersteld zijn, later werd de datum verschoven naar eind maart en onlangs meldde de provincie dat het 3 juni wordt.

Schagen ziet welke schade dit uitstel oplevert. "De maatschappelijke kosten van het omrijden (tijdverlies), de bereikbaarheid van bedrijven (bedrijfsschade) en het leed van de bewoners om de dagelijkse voorzieningen als scholen en werk te bereiken," schrijft het college.

Lees ook: Reparatie Burgervlotbrug na half jaar eindelijk van start

Vanwege deze schade, dat een normaal risico van onderhoudswerkzaamheden overschrijdt, vinden burgemeester en wethouders dat de provincie hier een compensatie voor moet bieden. De brief eindigt met een uitnodiging aan de Gedeputeerde om persoonlijk in Burgerbrug uitleg te komen geven en te spreken over compensatie met de bewoners.