Ga naar Content

Dochter van Sijtje voorspelt: 'Het wordt mooi weer met Koningsdag'

MIDDENBEEMSTER Voorspelkoe Sijtje is bevallen van een kalfje. Sijtje is beroemd in Noord-Holland vanwege haar goede voorspellingen. Zo wist zij dat Oranje WK-wedstrijden zou winnen, wie de mol zou zijn en welke politieke partij in Middenbeemster de grootste werd. Sijtje wordt een dagje ouder, maar gelukkig is haar gezonde opvolgster nu geboren: Sijtje 90.

Boer Harry Heeman is als een kind zo blij met zijn gezonde kalf. "Sijtje heeft in elf jaar tijd al elf gezonde kalveren gekregen." Het is voor Noord-Holland goed nieuws dat Sijtje dit keer van een dochter is bevallen. "Stiertjes worden afgevoerd voor de vleesproductie." 

Nu is de vraag: heeft dochter Sijtje 90 net zulke voorspellende gaven als moeder Sijtje? We leggen aan het kalfje voor of het mooi weer zal worden op Koningsdag. Op twee flesjes, gevuld met melk van haar beroemde moeder, staan twee verschillende plaatjes. Een flesje met een afbeelding van een zon én eentje met een plaatje van een regenbui. Sijtje 90 sabbelt na even twijfelen aan het flesje met de zon. Ze weet het zeker: het wordt mooi weer met Koningsdag!

Foto: