Ga naar Content
Noord-Holland

Wooncorporatie treft maatregelen tegen aanhoudende drugsoverlast in Alkmaar

24 april 2018, 18.40 uur · Aangepast 24 april 2018, 19.15 uur
Door: · Foto: Maurice Amoureus

ALKMAAR Bewoners van het appartementencomplex aan het El Grecohof in Alkmaar vinden dat het afgelopen moet zijn met de drugscriminaliteit in hun buurt. Afgelopen vrijdag was het opnieuw raak: een 45-jarige man werd na een woordenwisseling neergeschoten. De woningcorporatie zegt nu extra maatregelen te nemen.

Bewoners vertellen aan mediapartner Alkmaar Centraal al langere tijd overlast te ervaren. Junks en dealers zouden zich in en rondom het appartementencomplex ophouden. Het schietincident van afgelopen vrijdag heeft een diepe indruk achtergelaten. Bewoners zagen het slachtoffer in een plas bloed liggen.

Camera's 
Woningcorporatie Mooiland is op de hoogte van de problematiek en probeert met veiligheidsmaatregelen de overlast en vervuiling van de flat tegen te gaan. Anderhalf jaar geleden had Mooiland de buitenverlichting al verbeterd. De corporatie wil nu ook camera's bij de flat plaatsen, maar heeft hiervoor nog geen toestemming van de bewoners.

Daarnaast is een huismeester aangesteld, waar bewoners twee keer per week met hun klachten terecht kunnen. Een andere maatregel is dat kandidaat-bewoners eerst geïnterviewd worden, waarna wordt bepaald of ze een woning mogen betrekken. Ook hoopt Mooiland dat gemeente en politie meer willen controleren in de wijk.

Lees ook: Gewonde bij schietpartij in Alkmaar

Een getuige van het schietincident lijkt de aangedragen maatregelen niet te zien zitten. "Misschien moeten ze de boel hier maar gewoon plat gooien en iets anders neerzetten dat ander volk trekt."