Ga naar Content
Noord-Holland

Familie omgekomen kleuter Maurycy moet nog langer wachten

24 april 2018, 16.28 uur · Aangepast 24 april 2018, 17.32 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

GROOTEBROEK Het geduld van de familie van de omgekomen kleuter Maurycy Biernacki wordt flink op de proef gesteld. De aanvullende onderzoeksresultaten van het Openbaar Ministerie zouden begin deze maand bekend worden gemaakt, maar de deadline is nu naar mei verschoven.

De resultaten van het aanvullende onderzoek laten nu al bijna 1,5 jaar op zich wachten. Vincent Pover, oom van het jongetje, laat weten dat de ouders het zwaar hebben. "Ze wachten nu al zo lang op die aanvullende onderzoeksgegevens. Ik vind het zo erg voor hen dat ze nog steeds moeten wachten."

In de winter van 2017 liet het OM weten dat partycentrum Happy Days, de buitenschoolse opvang Small Steps en enkele medewerkers vervolgd zouden worden voor de dood van Maurycy, maar dat er nog aanvullend onderzoek nodig was. 

Maurycy viel in december 2015 van een speeltoestel bij partycentrum Happy Days in Grootebroek en overleed enige tijd later. Uit onderzoek van het OM is duidelijk geworden dat het jongetje te jong was om op het toestel te spelen en dat de veiligheidsmaatregelen tekort schoten. 

Lees ook: Oom overleden Maurycy (4): "Mijn neefje had geen schijn van kans"

Het is ook nog niet duidelijk wanneer de zaak precies voor de rechter komt. "Dit najaar hopen we. Dan zijn we bijna drie jaar verder," vertelt Pover. "Zolang die zaak nog niet is afgerond, hebben de ouders ook geen rust en dat is echt hartverscheurend."