Ga naar Content

Almere sterkste groei in metropool Amsterdam

24 april 2018, 12.02 uur · Aangepast 24 april 2018, 13.38 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ALMERE Almere en de regio Eindhoven zagen het afgelopen jaar de sterkste economische groei. Met een groei van 4,9 procent voor beide regio's werden de vier grote steden allemaal afgetroefd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Almere profiteerde van de opmars van leasebedrijven. Flevoland is daardoor de provincie met de sterkste groei, voor Noord-Brabant en Noord-Holland.

Voor de wind
Van de vier grote steden ging het Amsterdam economisch gezien het meest voor de wind. Dat was de afgelopen vier jaar ook al zo. Dit komt vooral doordat het goed gaat met de groothandel en detailhandel in de stad, zoals winkels en bedrijven die aan de horeca leveren. Dat geldt overigens ook voor de regio Rotterdam met een plus van 3,3 procent. Utrecht deed ook nog redelijk mee met een groei van 3,2 procent.  De gemeente Den Haag bleef iets achter met een groei van 2,7 procent. De matige groei van de overheid zorgde ervoor dat de economie in de regio Den Haag van de vier grote steden het minst hard steeg.

Kijk hier hoe de metropool Amsterdam zich ontwikkelde vanaf 2008 tot nu.

In de metropool Amsterdam groeide Almere dan ook het hardst met overig Amsterdam, op een goede tweede plaats met 4,2 procent. Zaanstreek blijft met een groei van maar 3 procent enigszins achter.