Ga naar Content

Jonge NK-winnaars dolblij met winst: "Heel hard trainen en dan naar Ajax"

HOORN Het feest ging gisteravond nog lang door toen de voetballers van Hollandia het NK gewonnen hadden. Het team met spelers van 8 en 9 jaar droomt na deze winst stiekem van een nog grotere toekomst. 

Een dag na de overwinning staan de jongens net zo fanatiek weer op het veld. "Als je de beste wilt zijn moet je veel trainen. Maar ik vind het ook gewoon leuk om te voetballen, als ik vrij ben wil ik thuis ook altijd voetballen", zegt één van de spelertjes.

Toch zijn ze ook heel erg trots op hun overwinning. "Wij waren gewoon beter, zij waren niet slecht, maar wij zijn de beste", zegt de keeper van het team. "En we hebben ook allemaal een medaille nu!", roept een van de spelers achter hem.

Lees ook: Jong voetbalteam uit Hoorn wint NK amateurclubs: "Jongens zitten vol met adrenaline" 

Michel Otte is één van de trainers van de kampioenen. Hij vindt het winnen van het NK niet het hoogste doel. "Deze kinderen worden door ons opgevoed om straks naar de grote clubs te gaan. Het plezier in voetbal moet er wel in blijven." 

Sommige van de jongetjes voetballen al bij Feyenoord of lopen stage bij Ajax. Maar de grote droom blijft Spanje. "Als ik later groot ben, wil ik bij Barça voetballen."

Foto: NH Nieuws