Ga naar Content
Sport

FC Volendam heeft play-off-plek in eigen hand na verlies Den Bosch

24 april 2018, 00.12 uur · Aangepast 24 april 2018, 00.47 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jeroen Schreur

DEN BOSCH Doordat FC Den Bosch vanavond verloor van FC Emmen (1-2) heeft FC Volendam deelname aan de play-offs nog in eigen hand. Als Den Bosch had gewonnen had de ploeg van Misha Salden het niet meer in eigen hand gehad met nog één speelronde te gaan.

Nu moet FC Volendam zaterdag in de laatste competitieronde winnen van directe concurrent Almere City FC. De Volendammers eindigen dan als de nummer tien van de ranglijst, maar als de nummer zeven voor de play-offs. Bij verlies of gelijkspel mag Almere City gaan spelen in de nacompetitie.

Het is niet makkelijk te berekenen maar de ploeg die direct promoveert, en Jong Ajax en Jong PSV, vallen weg uit de ranglijst voor de play-offs. Jong-ploegen mogen namelijk niet promoveren. Acht ploegen nemen deel aan de play-offs. Dat zijn de eerste zeven van de 'geschoonde' lijst, plus FC Dordrecht dat op de dertiende plek staat, maar een periodetitel won.

Vanwege koningsdag zijn er geen Jupiler League-wedstrijden op vrijdagavond. De wedstrijd van FC Volendam in Almere wordt daarom zaterdag om 19.45 uur gespeeld. Het duel is, zoals altijd, live te volgen op de radio in NH Sport.