Ga naar Content
Noord-Holland

Gordon wint zaak tegen ex-minnaar: "Sprake van affectieve en seksuele relatie"

23 april 2018, 19.00 uur
Door: · Foto: ANP Foto

BLARICUM De rechtszaak tussen Gordon en zijn ex-vriend Kevin B. is vandaag gewonnen door Gordon, nadat de rechter op basis van WhatsApp-berichtjes tussen de twee vaststelde dat er wel degelijk sprake van een "affectieve en seksuele relatie" was.

Kevin mag zijn relatie met de entertainer niet meer ontkennen. De voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad baseerde zich op "duizenden WhatsApp-berichten" tussen de twee, die inmiddels openbaar zijn gemaakt. Gezien de hoeveelheid en de inhoud van de berichten is volgens de rechter ,"niet vol te houden" dat er geen sprake was van een relatie.

Het contactverbod dat Kevin eiste, komt er niet. De entertainer nam na 3 maart geen contact meer op met de arts in opleiding en verklaarde twee weken geleden in de rechtbank dat hij geen contact meer zal zoeken met Kevin. Dat vindt de rechter voldoende.

Dwangsom
Ook de rectificatie waar Gordon om vroeg, komt er niet. Die is volgens de rechtbank niet meer nodig. Wel bepaalde de rechter dat Kevin zijn relatie met Gordon niet meer mag ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5.000 euro betalen.

Kevin spande het kort geding aan en eiste aanvankelijk dat alle verwijzingen naar hem van Gordons social media verdwenen. De entertainer haalde al snel alle posts over Kevin weg en daarmee leek de zaak van de baan. Maar de arts in opleiding beweerde dat Gordon hem stalkte en stapte toch naar de rechter in de hoop dat de entertainer een contactverbod kreeg.

Geweld
Gordon stelde Kevin in februari voor als de man van zijn leven, maar voelde zich later bedrogen door de arts in opleiding uit Almere. "In mijn emotie" sloeg hij Kevin en zwaaide hij met een mes. 

Ook in de openbaar gemaakte WhatsApp-berichten komt er vanuit Gordon een erg gewelddadige kant naar boven. Zo noemt hij Kevin een "vuile vieze knkerlijer" en zegt hij "sla je voor je smoel".