Ga naar Content
Sport

Wesley Sneijder krijgt zijn 'uitzwaai-interland'

23 april 2018, 16.53 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

AMSTERDAM Wesley Sneijder krijgt de door hem gedroomde afscheidswedstrijd in Oranje. De oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Peru op 6 september in de Johan Cruijff ArenA wordt de erewedstrijd voor de 33-jarige oud-Ajacied. De recordinternational zal zelf in actie komen in zijn 134e wedstrijd voor Oranje.

"Ik ben hartstikke blij met wat er nu gaat gebeuren", reageert Sneijder vanuit Qatar. "Dit is het afscheid zoals ik het droomde, vergelijkbaar met zoals Lukas Podolski dat bij de Duitsers deed. Gewoon afscheid nemen in een wedstrijd, in een team dat me dierbaar is en op een plaats die me dierbaar is. Ik kan haast niet wachten tot 6 september."

Sneijder kondigde op 4 maart na overleg met de nieuwe bondscoach Ronald Koeman zijn afscheid bij het Nederlands elftal aan. Daarbij gaf hij aan dat hij graag door het Oranje-legioen zou worden uitgezwaaid.

"Ik had dit eerlijk gezegd wel een beetje verwacht", zei Sneijder, die in november tegen Roemenië zijn laatste interland speelde. "Dit wilde zowel de KNVB als ik heel graag. Nou, dan komt het er meestal wel van. En je ziet dat het gebeurt. Ik ben er de KNVB oprecht dankbaar voor. Een mooier afscheid kan niet."

Sneijder liet in maart nog weten dat hij graag afscheid wilde nemen in de oefeninterland tegen Portugal later die maand. "Uiteraard moet het afscheid passen in het programma van de bondscoach", legt Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal bij de KNVB uit. "De intentie om onze recordinternational dit afscheid aan te bieden was er meteen bij alle betrokkenen. Wesley verdient dit, daar was iedereen het al lang over eens."

Carrière in Oranje
Hij debuteerde op 30 april 2003 in Oranje in een oefeninterland tegen Portugal (1-1) en bereikte met het team in 2010 de finale van het WK in Zuid-Afrika. Hij werd daar samen met drie andere spelers topscorer van het toernooi met vijf doelpunten. In 2014 won hij met Oranje op het WK in Brazilië brons.