Ga naar Content
Noord-Holland

Jong voetbalteam uit Hoorn wint NK amateurclubs: "Jongens zitten vol met adrenaline"

23 april 2018, 14.33 uur
Door: · Foto: Stephan de Vries

HOORN Groot feest bij het voetbalteam JO9 van Hollandia. Zij sleepten gisteren bij het NK voor amateurclubs in Castricum namelijk de eerste prijs in de wacht. In de finale won het talentvolle team uit Hoorn, bestaande uit jongens van 8 en 9 jaar oud, met maar liefst 7-1 van Zwart Wit '63 uit Harderwijk.

"Het was geen gemakkelijke weg die de jongens moesten afleggen", vertelt een trotse teamleider Stephan de Vries tegen NH Nieuws. Het team heeft zich voor het NK eerst moeten plaatsen tijdens een kwalificatietoernooi in Soest. "Daar speelden ze al goed, maar werden ze slechts derde. Het was net genoeg om mee te mogen doen in Castricum." 

Dat het team boordevol talent zit, kwam er tijdens het NK helemaal uit. "In de poulefase wonnen we alles redelijk makkelijk. Alleen in de halve finale hadden we het moeilijk, maar in de finale zat het team op rozen. We hebben gewoon een fantastisch team met één speler die naar Feyenoord gaat en een ander die heeft meegetraind bij Ajax", legt De Vries uit. 

Adrenaline
De tegenstander in de finale werd dan ook met grote cijfers opgerold en daarna mocht het team de welverdiende beker in ontvangst nemen. "Die gasten waren uitzinnig en zaten vol met adrenaline. Ik heb gehoord dat ze vandaag nog allemaal moesten bijkomen en dat ze nu pas beseffen dat ze gewoon Nederlands kampioen zijn."