Apollo Amsterdam sluit seizoen af met verlies

22 april 2018, 20.22 uur · Aangepast 22 april 2018, 20.47 uur
Door: · Foto: NH

GRONINGEN De basketballers van Apollo Amsterdam mochten bij de rust nog hopen op een stunt tegen Groningen, maar na de 41-38 ruststand moest de ploeg van Patrick Faijdherbe met een 90-61 verlies terug naar Amsterdam.

Er stond weinig meer op het spel voor Apollo in deze laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Groningen. De Amsterdammers waren al uitgeschakeld voor de play-offs, maar Groningen wilde wel winnen om de koppositie te behouden.

In het eerste kwart nam Groningen al snel een voorsprong, maar via 22-13 bracht Apollo de stand terug tot 24-20 aan het eind van het eerste kwart. In het tweede kwart kwam Apollo zelfs terug tot één punt verschil bij 36-35 en met 41-38 gingen de ploegen rusten.

Na de rust was het snel gedaan met Apollo. Bij 61-40 was de wedstrijd al gespeeld en uiteindelijk klonk het eindsignaal bij 90-61 voor Groningen. Aron Royé was topscorer bij de Amsterdammers met 12 punten, waarvan hij er al elf in de eerste helft scoorde. Berend Weijs scoorde 10 punten.

Apollo Amsterdam eindigt het seizoen op de zevende plek met 18 punten uit 32 duels.