Ga naar Content
Sport

AZ-fans komen aan bij De Kuip

22 april 2018, 18.21 uur · Aangepast 22 april 2018, 18.46 uur
Door: · Foto: ANP

ALKMAAR Steeds meer AZ-supporters arriveren bij het stadion waar het straks allemaal gaat gebeuren. In De Kuip zullen ze vanaf 18.00 uur hun team tegen Feyenoord naar de overwinning proberen te schreeuwen. De eerste bussen vertrokken rond 12.30 uur vanuit Alkmaar en bij aankomst in Rotterdam zit de stemming er goed in.

Onder het genot van een stralend zonnetje stapten de eerste AZ-supporters kort na 15.00 uur de bussen uit. In afwachting van de wedstrijd zullen ze in de speciaal ingerichte fanzone zich opmaken voor de KNVB-bekerfinale.

Verslaggever Maarten Edelenbosch staat al de hele ochtend in Rotterdam en zag de supporters van AZ binnenkomen. "Een mooie lint aan bussen", laat hij weten.

Als AZ vanavond weet te winnen, dan pakt het daarmee de vijfde KNVB-beker in de clubhistorie. Bovendien is het de honderdste editie van de bekerfinale en staat er om die reden een compleet gouden beker op de winnaar te wachten.

Bekijk hieronder het liveverslag

De hele dag live
NH Nieuws de hele dag live. Bij NH Nieuws doen we vandaag vanaf 12.00 uur live verslag van deze bijzondere finaledag. Dat begint al met het vertrek van de bussen en zal, vanuit Alkmaars perspectief, hopelijk doorgaan tot diep in de nacht. Via onze sociale kanalen, radio, televisie en de website houden we je de hele dag op de hoogte.