Apollo hard onderuit tegen Leiden en mist play-offs

21 april 2018, 22.06 uur · Aangepast 22 april 2018, 14.29 uur
Door: · Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst

LEIDEN Apollo Amsterdam ging zaterdag flink onderuit tegen Leiden: 87-60. De Amsterdammers waren niet in staat het hoge tempo van de thuisploeg bij te benen. Daarmee mist de ploeg de play-offs van de eredivisie, omdat Leeuwarden tegelijkertijd met 85-80 wist te winnen van Den Helder.

Amsterdam ging naar Leiden met de wetenschap al drie keer op rij verloren te hebben. Bovendien moest de ploeg Max van Schaik missen met een hamstringblessure. Het bezoek aan het hoger geklasseerde Leiden bleek geen succes te worden.

Al in het eerste kwart ging Leiden prima van start en Apollo niet, via 11-0 werd het 22-8 na tien minuten en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Bij de rust was het verschil opgelopen tot 38-18. In de rest van de wedstrijd liep het verschil alleen maar op, met een eindstand van 87-60 als gevolg. Man of the match aan de kant van Leiden was Clayton Vette met 20 gescoorde punten. Aan Amsterdamse zijde kwam niemand in de dubbele cijfers.

Play-offs
Amsterdam hoopte bij de beste zes ploegen te komen om komende weken mee te mogen doen met de play-offs. Leeuwarden stond gelijk in punten op een gedeelde zesde plek.

Leeuwarden ging lang gelijk op met Den Helder. Met een ruststand van 39-41 bleef het spannend, maar Leeuwarden wist de wedstrijd over de streep te trekken: 85-80. Daardoor mist Apollo Amsterdam de play-offs.

Bietenbrug
Op de livestream van Leiden toonde trainer Patrick Faijdherbe zich na afloop realistisch: "We wisten van tevoren dat het moeilijk zou worden. En ja, we gingen gelijk de bietenbrug op."

Zondag speelt Apollo de laatste wedstrijd van het seizoen tegen koploper Groningen.