Handballers Volendam verliezen in slotfase

21 april 2018, 21.08 uur · Aangepast 22 april 2018, 14.45 uur
Door: · Foto:

VOLENDAM In de nacompetitie van de eredivisie heeft Volendam slechte zaken gedaan door te verliezen van Bevo. In de slotfase verloren de Volendammers met één punt verschil: 30-31.

Volendam, voor de wedstrijd derde in de nacompetitie, had de punten hard nodig om Aalsmeer in te halen op de ranglijst. De ploeg stond bijna de hele wedstrijd voor, maar in de laatste vijf minuten kaapte Bevo uit Panningen de overwinning weg. Volendam bezet nu een gedeelde derde plek in de nacompetitie, met vijf punten uit vier gespeelde wedstrijden.

In de beginfase had Volendam de overhand en liep het voor op Bevo. Dat veranderde in de zestiende minuut: Bevo pakte het initiatief en de meegereisde supporters lieten zich horen. Aan het eind van de eerste helft werd Jan Josef van Volendam bestraft met een tweeminutenstraf voor een flinke charge op een aanvaller van Bevo. Die ploeg benutte de strafworp en zo werd er theegedronken met een 16-15 stand.

Tweede helft
Volendam kwam weer scherp uit de kleedkamer en daardoor stond het in de 34e minuut 20-16. De ploeg van Peter Portengen is dit seizoen berucht om de sterke thuiswedstrijden; slechts één keer werd er verloren. Dat leek Volendam lang vol te houden, al slonk de comfortabele voorsprong van vier punten geleidelijk. In de 28e minuut wist de uitploeg langs Volendam te glippen. Vol ongeloof zag het thuispubliek, dat de sfeer er gedurende de wedstrijd er goed inhield, de spelers van Bevo feestvieren. Volendam speelde prima, maar de wedstrijd duurde vijf minuten te lang: 30-31.