Ga naar Content

Alkmaar maakt zich op voor de bekerfinale: "3.000 supporters kunnen hier kijken"

ALKMAAR Op de Paardenmarkt is vandaag gewerkt aan een tent waar een paar duizend voetbalsupporters naar de bekerfinale van morgen kunnen kijken. "We hebben een capaciteit van 3.000 man, dus we kunnen er een groot feest van maken", vertelt organisator Robert-Jan Wille.

Morgenavond om 18.00 uur beginnen vele Alkmaarse harten sneller te kloppen. AZ speelt dan de KNVB-bekerfinale tegen Feyenoord. Supporters die niet naar De Kuip in Rotterdam kunnen, kunnen op de Paardenmarkt terecht. Er zullen twee grote schermen zijn. "Om 16.00 uur gaat de tent open. We raden mensen wel aan om op tijd aanwezig te zijn. De kans is namelijk groot dat het enorm druk wordt", aldus Wille. "We spelen tot een uur na de finale nog muziek."

Bekerfinale
Vorig seizoen stonden de Alkmaarders ook in de finale, maar die wedstrijd eindigde in een deceptie. AZ verloor van Vitesse. Dit jaar willen ze dus revanche nemen en de beker wel mee naar huis nemen. "Ik weet zeker dat de spelers hun uiterste best gaan doen en ik denk ook dat de supporters hier hun uiterste best gaan doen om ze naar de overwinning te schreeuwen", lacht Wille. "Daarna kunnen we met de hele groep in één keer naar het stadion voor de huldiging. Beter wordt het niet!"

Lees ook: AZ zonder zorgen naar bekerfinale: "Iedereen is fit"

Live verslag vanaf 12.00 uur
De bekerfinale tegen Feyenoord begint om 18.00 uur. Via diverse kanalen doet NH vanaf 12.00 uur live verslag. Van het vertrek van de bussen tot aan de analyses van de deskundigen.

Foto: