Ga naar Content

Politiek verslaggever Frits Wester over bekerfinale: "Dan heb ik maandag denk ik kleine oogjes"

DEN HAAG Frits Wester is vooral bekend als politiek verslaggever, maar de geboren Alkmaarder is ook groot fan van AZ. Uiteraard is hij zondag van de partij in De Kuip tijdens de bekerfinale. "AZ is eigenlijk beter dan Feyenoord."

"Dan word ik heel blij en dan heb ik maandag denk ik kleine oogjes", antwoordt Frits Wester op de vraag wat er met hem gebeurt wanneer AZ zondag de beker wint.

Spijbelen
Frits Wester volgde de Alkmaarse club al eind jaren zeventig. "Ik spijbelde steeds vaker van school om de trainingen van AZ te zien. Dat was in de tijd van Kees Kist, Willem van Hanegem en Kristen Nygaard. Nygaard een van de mooiste voetballers ooit, wat een voetballer was dat." De verslaggever voetbalde zelf in zijn jonge jaren bij de Alkmaarse vereniging Jong Holland. Die amateurclub lag naast 'De Hout', het oude onderkomen van AZ.

AZ-stropdas
Als Frits Wester voor de camera staat om het RTL Nieuws vanuit Den Haag te presenteren heeft hij soms een AZ-stropdas om. "Bij iedere belangrijke wedstrijd van AZ heb ik tijdens het half acht nieuws de AZ-stropdas om." Deze stropdas zal hij waarschijnlijk zondag in Rotterdam-Zuid ook weer dragen. En de optimistische fan heeft veel vertrouwen in de mannen van John van den Brom. "AZ speelt dit seizoen het leukste voetbal. Het gaat snel, het gaat tik-tak. Er staat altijd weer iemand vrij. Als ze een kans hebben, dan is het wel dit jaar."

Lees ook: AZ zonder zorgen naar bekerfinale: "Iedereen is fit"

Lees ook: John van den Brom over de bekerfinale: "Het begint te borrelen"

Frits Wester bij NH
De bekerfinale tussen AZ en Feyenoord begint om 18.00 uur, maar NH doet al live verslag vanaf 12.00 uur. Van het vertrek van de bussen tot aan analyses en vooruitbliken van oud-AZ'ers en prominenten zoals Frits Wester.

Klik de video aan voor de hele reportage van Frits Wester in het Binnenhof.

Lees ook: Uitzwaaitraining van AZ: "Knallen waren soms hard, hoorde kinderen huilen"

Foto: