Ga naar Content
Noord-Holland

Politie Hilversum: 'Houd speelgoedwapen in verpakking'

21 april 2018, 13.30 uur · Aangepast 21 april 2018, 14.17 uur
Door: · Foto: Politie Hilversum

HILVERSUM Kermisgangers die op de kermis in Hilversum een speelgoedpistool winnen, worden door de politie Hilversum verzocht deze in de verpakking te houden en pas thuis open te maken.

De kermis op de Groest en het Marktplein ging gisteren open en staat daar tot en met 30 april. Zo ook de kraam waar je speelgoedwapens kunt winnen. "Het afgelopen jaar zijn er wat incidenten geweest met speelgoedwapens", schrijft de politie. Daarom wordt hier nu van tevoren voor gewaarschuwd.

Het is wel toegestaan om de speelgoedwapens te bezitten en te verkopen, maar het is verboden om ze bij je te hebben in in publieke ruimtes, zoals op straat, in winkelcentra, openbare gebouwen en scholen. "Dit, omdat ze dreigend overkomen en aangezien kunnen worden voor echte wapens, met alle gevolgen van dien."

De nepwapens lijken zo sterk op echte wapens, dat de politie bij het zien van zo'n wapen handelt alsof het een echt vuurwapen is. "Dan kan het voorkomen dat wij iemand onder schot nemen. Het nepvuurwapen wordt in beslag genomen."