Telstar verliest generale repetitie van De Graafschap

20 april 2018, 22.09 uur · Aangepast 21 april 2018, 02.55 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Lars Smook

DOETINCHEM In de 37e speelronde stond in Doetinchem voor Telstar de cultclash tegen De Graafschap op het programma. Beide ploegen, waarvan de supporters goed bevriend met elkaar zijn, komen elkaar op 10 mei weer tegen in de strijd om promotie naar de eredivisie. De generale repetitie werd overigens met 1-0 gewonnen door De Graafschap.

In het openingskwartier was de thuisploeg de bovenliggende partij. De Graafschap had het meeste balbezit maar kreeg alleen een kans via de voeten van Fabian Serrarens. De oud-aanvaller van Telstar zag zijn inzet worden gekeerd door doelman Rody de Boer.

De Velsenaren kregen steeds wat meer grip op de wedstrijd en kregen mogelijkheden via aanvoerder Frank Korpershoek en kwam Toine van Huizen maar nipt te kort na een vrije trap van Mohamed Hamdaoui. Serrarens was namens de thuisploeg aan het eind van de eerste helft wederom kansrijk, maar de bal eindigde in het zijnet.

Al vroeg in de tweede helft moest Telstar-trainer Mike Snoei Van Huizen wisselen. De verdediger liep aan het eind van de eerste helft een blessure op. Hamdaoui speelde een sterke wedstrijd en probeerde het met een schot van afstand. De inzet van de middenvelder werd echter weggewerkt.

Buitenspel
Telstar knokte zich in de wedstrijd en kreeg steeds meer kansen. In de 63e minuut was het Shaquill Sno met een schuiver vanaf rechts die maar nipt naast ging. Daarvoor maakte Melvin Platje al een treffer, hij deed dit echter vanuit een buitenspelpositie en zag zijn doelpunt worden afgekeurd.

Treffer El Jebli
Waar Telstar de kansen niet wist te benutten deed De Graafschap dit in de 77e minuut uiteindelijk wel. Middenvelder Youssef El Jebli passeerde De Boer met een bekeken schuiver en via de hak van Jerson Cabral. Telstar was namens invaller Oussama Zamouri dichtbij de gelijkmaker, maar de inzet ging maar net naast het doel van Filp Bednarek.

In de blessuretijd probeerde de ploeg van Mike Snoei het wel, maar er werd niet meer gescoord in Doetinchem. Op 10 en 13 mei spelen beide ploegen wederom tegen elkaar, dan is de inzet een plek in de derde ronde van de nacompetitie. Telstar is met 61 punten de nummer zes van de Jupiler League, De Graafschap staat daar met drie punten meer twee plaatsen boven.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Straalman, Van Diermen, Abena (Van Overbeek/46), Driver; Klaasen, El Jebli (Olijve/85), Diemers; Serrarens, Tissoudali, Van Mieghem

Opstelling Telstar: De Boer; Cabral, Van Iperen, Van Huizen (Lynen/50), Brito; Korpershoek (Najah/60), Van Heertum, Hamdaoui; Platje (Zamouri/78), Novakovich, Sno