Jong AZ verliest van NEC

20 april 2018, 22.09 uur · Aangepast 20 april 2018, 23.54 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Marcel Bonte

NIJMEGEN Jong AZ heeft in Nijmegen voor de twintigste maal dit seizoen verloren. De Nijmegenaren waren met 2-0 te sterk, maar Jong AZ was zeker niet kansloos tegen de titelkandidaat. De treffers kwamen op naam van Anass Achabar en Arnaut Groeneveld.

Kampioenskandidaat NEC moest winnen en dat merkte Jong AZ in de openingsfase. De ploeg van Martin Haar stond onder druk, maar voetbalde zich daaruiteindelijk knap onderuit. Het kreeg in de 17e minuut zelfs een grote kans via Mees Hoedemakers, maar het schot van de AZ-middenvelder eindigde naast het doel.

In het verloop van de eerste helft kregen beide partijen kansen op de openingstreffer. Namens de thuisploeg kreeg Arnaut Groeneveld behoorlijk veel ruimte. De talentvolle aanvaller bezorgde de bal bij Anass Achabar die met rechts net niet genoeg kracht kon produceren om het Nick Olij echt moeilijk te maken. Jong AZ meende in de 37e minuut recht te hebben op een strafschop na een overtreding van Jamie Jacobs, maar scheidsrechter Rob Dieperink ging daar niet in mee.

Ole Romeny betrad in de pauze het veld bij NEC en kreeg in de 51e minuut een grote kans. De jongeling stuitte echter op het uitgestoken been van Olij. Een mislukt lobje van diezelfde Romeny kwam via Groeneveld bij Achabar, die van dichtbij keihard de bal achter doelman Olij schoot en zo NEC op voorsprong bracht; 1-0.

Prachtredding Olij
Doelman Olij hield Jong AZ na de openingstreffer in de wedstrijd met een prachtige redding. De doelman tikte een inzet van invaller Frank Sturing op de lat en zag de rebound van Achabar nipt over worden gekopt. Invaller Kai Koreniuk was in de 76e minuut dichtbij de 1-1. De aanvaller zag zijn inzet maar net worden verwerkt tot hoekschop. Uit de verkregen hoekschop was Ferdi Druijf uit de draai bijna trefzeker. Groeneveld zette uiteindelijk in de 82e minuut met een bekeken schuiver NEC op een 2-0 voorsprong en tevens eindstand.

Opstelling NEC: Delle; Heinloth, Golla, Van de Pavert (Sturing/46), Joppen; Dijkstra, Kadioglu (Schuurman/85), Breinburg; Langil (Romeny/46), Achahbar, Groeneveld

Opstelling Jong AZ: Olij; Einarsson (Goudmijn/65), Church, Groot (Duin/80), Bakker; Hoedemakers, Jacobs, Reijnders; Kaandorp (Koreniuk/67), Druijf, Springer