Ga naar Content

Toon staat met octopus-attractie op kermis Haarlem: "Leukste baan van Nederland"

HAARLEM Kermisexploitant Toon Paashuis reist met de Copacabana, een grote ronddraaiende octopus, het hele land door. Momenteel staat hij op de kermis in Haarlem. "Iedere week is een nieuwe beleving."

Alleen in de winter heeft Toon een vaste woonplaats. Tijdens het kermisseizoen is hij elke week weer tijdelijk op een andere plek. Maar voor de kermisexploitant is dat de normaalste zaak van de wereld. "Ik ben hiermee opgegroeid en mijn familie doet dit al zo'n vier, vijf generaties lang."

Toon ziet het rondreizen door het land dan zeker ook niet als nadeel. Hoewel het beroep van kermisexploitant volgens hem soms negatief wordt neergezet, ziet hij vooral de voordelen. Voor Toon is het zelfs "de leukste baan van Nederland". "Je bent iedere week op een andere plek en hebt elke dag met andere mensen te maken."

Eng, maar ook grappig
Ook in Haarlem trekt zijn attractie de aandacht. Veel kinderen willen graag een rondje maken in de octopus, vooral vanwege de snelheid. "Hij tolt rond, dat is eng maar ook wel heel grappig", vertelt één van hen.

Toch moeten de durfals wel een beetje bijkomen nadat ze uit de Copacabana stappen. Als de NH Nieuws-verslaggever na afloop vraagt of het nog een beetje gaat, antwoorden ze: "Ehm, nee". 

Foto: