Ga naar Content

Op jacht naar munten na een zomerse dag op het strand van Zandvoort

ZANDVOORT Mocht je denken, wat hoor ik nou voor gepiep op het strand van Zandvoort deze dagen? Dat zijn John Los en zijn collega's, die gewapend met metaaldetectoren op zoek gaan naar wat de badgasten hebben verloren of zijn vergeten.

John is vanmorgen, net als een enkele andere fanatieke 'piepers', in alle vroegte op het strand te vinden. Op zoek naar munten en wie weet wat voor verrassingen er nog meer onder het zand liggen.

Pook
"Het gekste wat ik tot nu toe heb gevonden is een versnellingspook van een auto. Diegene hield zeker zoveel van die pook dat hij hem zelfs mee naar het strand nam", lacht John.

Over het algemeen graaft hij veel euromuntjes op, maar zo nu en dan ook een kogel uit de Tweede Wereldoorlog. Die munten en kogels steekt hij zelf in zijn zak, maar mocht hij een portemonnee vinden, dan wordt natuurlijk wel even de eigenaar gezocht.

Geld en gesp
Misschien ligt het aan de aanwezigheid van de camera, maar John treft vanmorgen vroeg niet zo heel veel bijzonders aan. Een enkel muntje en vooral heel veel flessendopjes. Maar, zo zal je natuurlijk net zien, als de camera is verdwenen heeft hij nog een paar extra munten gevonden en een hele oude gesp, mogelijk zelfs uit de zeventiende eeuw (zie foto).

Westfrisiaweg 2

Foto: NH Nieuws / Paul Tromp