Ga naar Content
Noord-Holland

'Kortebaandraverij Beverwijk op losse schroeven': gemeente ontkent

20 april 2018, 13.11 uur · Aangepast 20 april 2018, 13.26 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

BEVERWIJK De harddraverij in Beverwijk loopt geen gevaar, aldus de gemeente. De traditionele wedstrijden op de Breestraat tijdens de feestweek begin augustus kunnen gewoon op de Breestraat gehouden worden, ondanks dat de straat onlangs is aangepast. Het onlangs vertrokken raadslid Co Backer (GemeenteBelangen Beverwijk) is het hier niet mee eens en diende vragen in.

Het college van burgemeester en wethouders liet naar aanleiding van die vragen weten dat er geen reden is tot zorgen. Backer doet dit echter wel. De winkelstraat zou door de renovatie te smal zijn geworden. De pikeurs zouden bij de start op de kop van de Breestraat met hun sulky's de draai niet meer kunnen maken.

Het college gaat daar in haar antwoord niet op in. Er wordt alleen gesteld dat de kortebaandraverij én de wielerronde ook in de vernieuwde Breestraat kunnen doorgaan. Volgens Backer heeft hij daarmee geen afdoende antwoorden op zijn vragen gekregen. "Er moeten aanpassingen worden gedaan. Plantenbakken en lantaarnpalen staan in de weg. Verplaatsen kost veel geld. Ik heb laten berekenen dat dat rchting de 40.000 euro loopt. Dus ze kunnen wel zeggen dat het doorgaat, maar de vraag is wat het kost."