Ga naar Content
Noord-Holland

Vanmiddag opnieuw terrasweer, 'zomergolf' zet ook dit weekend door

20 april 2018, 09.00 uur
Door: · Foto: ANP

NOORD-HOLLAND Na het zomerse weer van gisteren kan deze week eigenlijk al niet meer stuk. Maar onze weerman Jan Visser heeft goed nieuws: het blijft warm.

Althans, zeker voor de tijd van het jaar. Vandaag kan de temperatuur stijgen tot zeker 18 graden op Texel en zo'n 23 graden in het zuiden van Noord-Holland.

Vrijdagmiddagborrel
Later op de dag wordt het iets koeler, omdat de wind draait naar het westen. Door de wind van zee koelt het aan het einde van de middag af tot ongeveer 15 graden. De zon blijft echter gewoon schijnen en zal zich niet verstoppen achter bewolking, dus de vrijdagmiddagborrel kan gewoon op het terras gevierd worden.

"Het wordt warm, maar niet zo warm als gisteren", zegt Visser, die verder verwacht dat het dit weekend ook lekker warm gaat worden. "Zaterdag wordt droog en zonnig, met temperaturen tussen de 19 en 20 graden."

Onweer
Zondag wordt het weer wat warmer en kan de temperatuur zelfs oplopen tot 23 graden. Aan het eind van de middag en begin avond is er - zoals dat altijd gaat na een zomerse periode - wel kans op onweerbuien.