Ga naar Content

John van den Brom over de bekerfinale: "Het begint te borrelen"

ZAANSTAD Nog een paar dagen en dan staat de wedstrijd van het jaar op het programma voor AZ. In een bomvolle Kuip speelt de ploeg van John van den Brom de bekerfinale tegen Feyenoord. "Dit zijn wedstrijden waar je spelers niet voor hoeft te motiveren."

"We moeten negentig minuten bij de les blijven. Zowel met de bal als zonder bal en dat laatste wordt belangrijk. Anders kan elke tegenstander van ons profiteren", aldus John van den Brom. Dat profiteren deed Feyenoord een maand geleden tegen AZ. Voor de competitie verloren de Alkmaarders in Rotterdam-Zuid met 2-1 van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. "We hebben daar wel laten zien dat je goed mee kan voetballen,  maar door gebrek aan scherpte kom je achter."

Systeem
AZ traint deze week achter gesloten deuren, alleen zaterdag is de training voor publiek en pers toegankelijk. Trainer John van den Brom wil de tegenstander niet wijzer maken. "Het heeft nu geen zin om te zeggen hoe we gaan spelen." De grote vraag is of John van den Brom kiest voor het vertrouwde 4-3-3 systeem of wellicht bouwt hij wat meer zekerheid in door 5-3-2 te gaan spelen. Dat betekent dat Ricardo van Rhijn de verdediging komt versterken en dat gaat dan weer ten koste van aanvaller Oussama Idrissi. Twee geleden werkte die tactiek prima tegen PSV en woensdagavond eindigde AZ de wedstrijd zo tegen Vitesse.

Lees ook: Barry van Galen reikt beker uit bij winst AZ

Live uitzending
De bekerfinale begint zondag om 18.00 uur en is live te volgen via de diverse kanalen van NH. Zo kan je via de televisie al vanaf 12.00 uur alles live volgen. Van het vertrek van de bussen tot aan de analyses. 

Klik voor de video's aan voor de hele voorbeschouwing en het volledige gesprek met John van den Brom.