Ga naar Content

Haven Hoorn neemt maatregelen na vernielingen: "Verdrietig voor die mensen"

HOORN Havenmeester Jeroen Koopmans van de Grashaven in Hoorn neemt maatregelen nadat vorig weekend een aantal boten is vernield. "We hebben contact met de politie en die gaat hier extra rondrijden. Daarnaast zijn we aan het kijken om beveiligingscamera's te plaatsen."

Vijf boten aan de laatste steiger zijn afgelopen weekend onder handen genomen door vandalen. "Er zijn kabels doorgeknipt, maar ook ze hebben ook een brandblusser leeggespoten in de kajuit van een boot."

Koopmans vindt het verschrikkelijk voor de booteigenaren. "Die man had zelf alle kastjes op maat gemaakt en de boot lag nog geen 24 uur in het water. Dan gaat het echt aan je hart als je het verdriet van die mensen ziet."

Oogje in het zeil
Volgens Koopmans is het onmogelijk om vandalisme helemaal te voorkomen, maar hij probeert er wel alles aan te doen. "De hekken zijn allemaal nagekeken en gemaakt waar dat nodig was. De oud-havenmeester woont hier op het terrein en hij houdt ook een extra oogje in het zeil."

Het vaarseizoen is sinds deze week echt begonnen en daarmee is de sociale controle nu ook meer aanwezig waardoor het moeilijker is om ongemerkt het terrein op te lopen."

Foto: NH