Ga naar Content

FC Volendam gaat voor laatste kans

VOLENDAM Ongewild is FC Volendam vrijdagavond partij in de mogelijke kampioenswedstrijd van Jong Ajax. Als de Amsterdamse beloften winnen en comncurrenten Fortuna Sittard en NEC doen dat niet dan is de ploeg van trainer Michael Reiziger kampioen van de Jupiler League. FC Volendam gaat zelf voor de laatste kans om plaatsing voor de play-offs in eigen hand te houden.

Trainer Misha Salden weet zijn ploeg te doen staat. Het verschil met concurrent Almere City FC gelijk houden of, beter nog, verkleinen. Dat gaatje is nu drie punten. Op de laatste speeldag gaat FC Volendam bij Almere op bezoek. Ondertussen moet Salden ook naar onderen kijken, want FC Oss en FC Den Bosch zitten op het vinkentouw.

Rekenkamertjes
Het beste is natuurlijk dat FC Volendam zelf wint, maar als dat niet lukt, hoeft het seizoen nog niet over te zijn. Salden: "Het hangt af van de andere resultaten. De rekenkamertjes zullen hun werk doen. Laten wij ons eerst richten op morgen en een zo goed mogelijk resultaat halen tegen Ajax."

Tol of Schilder
Ondanks de nederlagen tegen Jong FC Utrecht (2-1) en RKC Waalwijk (0-1) houdt Salden vast aan zijn basisformatie van de laatste weken. Alleen het meespelen van Marco Tol is onzeker. De centrale verdediger ontrbrak op de afsluitende training omdat hij ziek was. Indien Tol niet tijdig hersteld is, vervangt Henny Schilder hem.

Opstelling: Verhulst; Evers, Tol (Schilder), Klinkenberg, Smal; Visser, Veerman, Vlak; Doodeman, Stroo en Berenstein

FC Volendam - Jong Ajax begint morgenavond om 20.00 uur. Je kunt het duel rechtstreeks op de radio volgen bij NH Sport. Edward Dekker is de verslaggever in het Kras Stadion.

(later meer)