Ga naar Content

Chinees afhaalcentrum Spaarndam dreigt na twintig jaar te verdwijnen: "Het is één voor twaalf"

SPAARNDAM De afgelopen twintig jaar konden de inwoners van Spaarndam genieten van de kookkunsten van afhaalcentrum Nieuw Azië, maar daar dreigt vanaf 1 juli verandering in te komen. Daarom zijn bewoners Mark Hofmans en Pim de Jong een petitie gestart om het afhaalcentrum te behouden.

"Wij willen gewoon niet dat Nieuw Azië verdwijnt", licht Hofmans telefonisch aan NH Nieuws toe. "Die mensen zijn zo verschrikkelijk vriendelijk, dat zou echt een gemis zijn."

Huurcontract
De Chinees moet het pand aan de Dokter W. Nijestraat verlaten, omdat de gemeente op die plek huizen wil bouwen. Hoewel het afhaalcentrum in eerste instantie een nieuwe plek had gevonden bij de toekomstige locatie van de Albert Heijn, kwam er geen overeenstemming over het huurcontract.

Daardoor dreigt voor de inwoners van Spaarndam hun menukeus op de zondagavond te worden ingeperkt tot de Italiaan of de patattent in het dorp, grapt Hofman. Hij heeft zich daarom opgeworpen om de onderhandelingen alsnog te laten slagen. "Daar zijn de eigenaren echt heel blij mee, want er wordt nu weer gecommuniceerd over een plek op de nieuwe locatie."

Petitie
Of zijn hulp effect heeft, moet in de aankomende dagen blijken. Om zijn boodschap kracht bij te zetten en om te laten zien dat de Chinees een geliefde plek in het dorp is, is hij daarom als steuntje in de rug van Nieuw Azië een petitie gestart. "Het is nu echt één voor twaalf, maar wij hebben goede hoop. Je wilt gewoon niet dat deze mensen stoppen na twintig jaar."

De petitie van Mark en Pim is hier te ondertekenen.

Foto: google maps