Ga naar Content
Noord-Holland

De Peiling: Als man in korte broek naar je werk vandaag. Kan dat?

19 april 2018, 13.38 uur · Aangepast 19 april 2018, 13.48 uur
Door: · Foto:

Veel bedrijven verlangen van hun werknemers dat ze representatieve kleding dragen. Kan dat op een warme dag als vandaag ook een korte broek zijn of is dat geen gezicht?

Grondwet
In de grondwet staat dat een werkgever de grondrechten van een werknemer moet respecteren, zoals je persoonlijke levenssfeer en vrijheid van meningsuiting. Dat geldt ook voor kleding. Dat betekent dat er een zwaarwegend belang moet zijn om bepaalde kleding te verplichten, bijvoorbeeld als deze kledingvoorschriften te maken hebben met veiligheid, gezondheid, hygiëne of bedrijfsimago.

Wat mag je aan?
Bedrijven mogen je vragen om je representatief te kleden, ook als je geen direct contact hebt met klanten. Wat een baas wel en niet mag eisen, hangt af van de werksituatie. Exacte grenzen zijn er niet.

Wat vind jij?
Maakt het jou wat uit wat je collega's dragen? Is alles best of heb je geen zin in de camping op kantoor? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur. Bel 088-850.51.52 als je mee wilt praten.  De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]