Ga naar Content

Gretig Telstar wil nu ook al De Graafschap pakken

VELSEN-ZUID Spelers en technische staf van Telstar zijn nog niet bezig met de halve finale van de play-offs. De Velsenaren treffen straks in een dubbele wedstrijd De Graafschap, de ploeg waar Telstar vrijdag voor de competitie tegen speelt. Trainer Mike Snoei: "Dit is een bijzondere groep die ook in de eerstvolgende wedstrijd een goed resultaat wil neerzetten."

De overige medewerkers van Telstar zijn al wel volop bezig met de play-offs. Zo worden van de voormalige staantribune aan de noordzijde de reclamedoeken verwijderd. Er komt daar een zitribune voor 1250 toeschouwers. Bij de laatste reguliere thuiswedstrijd heeft Telstar tegen SC Cambuur plek voor bijna 5000 mensen. Inmiddels zijn voor de play-offs ruim 1200 kaarten verkocht.

Geen personele problemen
Morgenavond kan Snoei op De Vijverberg tegen De Graafschap over zijn volledige selectie beschikken. De trainer is niet van plan spelers te gaan sparen. Telstar en De Graafschap hebben evenveel punten. Alleen het doelsaldo van de Doetinchemmers is beter. Mocht Telstar De Graafschap passeren op de ranglijst dan hebben de Velsenaren in de play-offs het thuisvoordeel.

Nieuwe speler
Los van de afloop van de play-offs heeft Telstar zich voor komend seizoen versterkt met Kick Groot van AZ. De 19-jarige verdediger uit Oostzaan heeft een aflopen contract in Alkmaar. Dit seizoen speelde hij tien wedstrijden voor Jong AZ. "Groot is een echte verdediger die zowel links als centraal in de verdediging kan spelen", aldus technisch manager Piet Buter van Telstar. Groot is familie van oud-Ajax-spits Henk Groot. Kick Groot begon zijn carrière bij vv Zaandijk.

Het duel tussen De Graafschap en Telstar is vrijdagavond live op de radio te volgen bij NH Sport. Thomas Brood is de verslaggever. Voor de gelegenheid heeft hij visboer Martijn Maas, bekend van 'De Kijk van Martijn' aan zijn zijde.

Foto: