Ga naar Content

Bloemencorso Bollenstreek: "Het is geen Gay Parade, we doen de muziek wel iets zachter"

HAARLEM Het belooft weer een kleurrijk en feestelijk spektakel te worden aanstaande zaterdag. Dan rijden de tientallen wagens van de Bloemencorso door de bollenstreek tussen Noordwijk en Haarlem. Dit jaar extra feestelijk, omdat er een Regenboogbus van de gemeente Haarlem tussen rijdt.

In Sassenheim zijn alle 'stekers' deze dagen druk bezig met het steken van de hyacintenblaadjes op de wagens. Het lijkt wel carnaval, zonder bierlucht maar met een heerlijke frisse bloemengeur die in de hal rondhangt. 

Regenboogbus
Een van de bedenkers van de Regenboogbus is Hans Goes. "We willen als gemeente Haarlem laten zien dat we opkomen voor de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. In Haarlem is dat op het moment best goed, maar het kan nog beter." Over de bus, die even geleend is van het NZH-Vervoermuseum, wordt een enorme boog van populierentakken gespannen, gedecoreerd met de kleuren van de regenboog.

"We zullen de mensen laten dansen, op de bus zijn dragqueens aanwezig en we hopen dat de wethouder ook nog even aanschuift in Haarlem", aldus Goes. Hoewel de bus zo mee kan doen tijdens de jaarlijkse Gay Parade, beseft de bedenker zich dat er bij de Bloemencorso wel een ander publiek langs de kant staat. "We doen de muziek zeker wat zachter en achteraf drinken we gezellig een wijntje met elkaar", lacht hij.

Kijk hier voor het complete programma van de Bloemencorso 2018.