Ga naar Content

"Het is mijn missie om ouderen een dag te laten genieten"

BLOEMENDAAL De moeder van Carin Warnaars hield niet zo van die bingo-avonden, laat staan van de muziek die er in het Bloemendaalse verpleeghuis werd gedraaid. En de activiteiten waren alleen maar binnen. "Dat kan ik veel beter voor die mensen organiseren", dacht Carin. En dus neemt de Bloemendaalse de ouderen nu zelf mee naar buiten, van tentoonstelling naar concert.

NH Nieuws ontmoet Carin tijdens één van haar uitjes in het Singer Museum in Laren. Daar begeleidt ze zo'n vijftien 80-plussers - allemaal uit de omgeving van Bloemendaal - bij de tentoonstelling 'Impressionism & Beyond. A Wonderful Yourney'.

Missie
"Ik zie het als mijn missie om ouderen een dagje er mee uit te nemen en te laten genieten", zegt Carin. Ze vindt dat er in veel verpleeghuizen te makkelijk wordt uitgegaan dat ouderen geen uitjes meer kunnen maken, zodra er een rolstoel of rollator bij komt kijken. Inmiddels heeft ze de groep al naar heel wat plekken meegenomen: van het Rijksmuseum tot een tochtje met de fluisterboot door het Amsterdamse Bos. "Het is kleinschalig en alles is tot in de puntjes verzorgd", aldus één van de ouderen.

Schooljuf
Carin zelf krijgt meestal niet veel mee van wat de gidsen allemaal vertellen in het museum. Ze moet goed op de groep letten. "Je moet altijd als een soort schooljuf de neuzen tellen. Er wil er nog wel eens eentje achter de verkeerde groep aanlopen."

Bijkomend voordeel is dat de ouderen ook weer nieuwe contacten opdoen. "Of er ook al romances zijn ontstaan? Nou, er waren er wel twee die ineens niet meer meegingen en liever met zijn tweeën op stap wilden."