SAMENVATTING: Handbalsters VOC naar finale om de landstitel

AMSTERDAM De handbalsters van VOC hebben de tweede wedstrijd van de halve finales van de play-offs met 24-22 gewonnen van Quintus. Omdat de uitwedstrijd vorige week eindigde in 31-31 gaat VOC door naar de finale.

In de beginfase keek de regerend landskampioen steeds tegen een puntje achterstand aan, maar de wedstrijd ging wel gelijk op. Toen VOC een gaatje leek te slaan, kreeg Talisa Groen bij 12-9 een tijdstraf van twee minuten waarin Quintus terug kon komen tot 12-12. Bij de rust ging VOC nipte met 13-12 aan de leiding.

"Verdiend gewonnen"
In de tweede helft trok de ploeg uit Amsterdam-Noord het duel langzaam naar zich toe, vooral omdat de dekking goed stond. Aanvallend drukte Bo van Wetering haar stempel op de wedstrijd. Ze was met een acht doelpunten na de pauze bepalend en hielp VOC uiteindelijk aan de 24-22 overwinning. "Het was spannend", erkende VOC-trainer Ricardo Clarijs na afloop. "We hebben goed gespeeld. In de aanval was het wel wat slordig, maar dat hoort bij wedstrijden waar de spanning op zit. We zijn als team blijven spelen, hebben geknokt en verdiend gewonnen."

De tegenstander van VOC wordt morgen bekend en komt uit het duel tussen Dalfsen en V&L. Dalfsen won de eerste uitwedstrijd met 26-30 en heeft dus de beste papieren om thuis een finaleplaats te veroveren. Voor  Clarijs maakt het niet uit wie de tegenstander wordt. "Ik ga morgen naar die wedstrijd kijken en dan meteen beide ploegen analyseren."

Bekerfinale
VOC staat op Hemelvaartsdag, 10 mei, opnieuw tegenover Quintus in de bekerfinale. VOC versloeg eerder in de week in de halve finale van de beker Dalfsen met 24-35.