Jong Ajax maakt het zichzelf moeilijk tegen FC Emmen

13 april 2018, 22.04 uur · Aangepast 14 april 2018, 00.45 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

AMSTERDAM Jong Ajax heeft drie punten over gehouden aan het duel met FC Emmen. Tot aan de rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Amsterdammers, toch ging het in het tweede bedrijf nog bijna mis. Na negentig minuten stond er een 3-2 eindstand op het scorebord.

Terwijl de meeste supporters nog zochten naar hun stoeltje stond Kaj Sierhuis al met zijn handen in de lucht. De aanvaller schoot na 23 seconden de bal al achter Dennis Telgenkamp. Een ruim kwartier gebeurde er toen weinig op Sportpark de Toekomst totdat de bal, na een individuele actie van Dennis Johnsen, bij Ché Nunnely kwam. De aanvaller zet de doelman op het verkeerde been en ronde daarna fraai af.

In de 28e minuut was het wederom raak voor Jong Ajax. Het was Sierhuis met zijn tweede treffer van de avond. Na het doelpunt vloog spontaan de sproei-installatie aan en daarop besloot de arbiter om de wedstrijd even stil te leggen.

De bezoekers kwamen iets beter uit de kleedkamer dan Jong Ajax. Een van de spelers raakte, via de voet van Cas Peters, in de 57e minuut de paal. Jong Ajax kwam daar goed weg. De ploeg van Michael Reiziger deed het rustig aan en liet FC Emmen steeds meer komen. In de 59e minuut viel de 3-1 en die kwam op naam van Alexander Bannink.

De Amsterdammers riepen het over zichzelf af. Nauwelijks creërde Jong Ajax kansen in het tweede bedrijf. FC Emmen kwam in de 69e minuut helemaal terug in de wedstrijd. Wederom was het Bannink die trefzeker was.

In de slotfase trok de ploeg van Reiziger uiteindelijk de wedstrijd over de streep en maakt daardoor nog altijd kans op de titel. Maandag moet Jong Ajax de wedstrijd tegen NEC op eigen terrein overspelen. De Amsterdammers staan nu gelijk met NEC qua punten, allebei 70. Koploper is Fortuna Sittard met 72 punten en een wedstrijd meer.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Sanniez, Doekhi, Bergsma, Bakker; Matusiwa, Bijleveld (Kühn/67), D. De Wit; Nunnely (Pasquali/86), Sierhuis (Flemming/84), Johnsen.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Gronsveld, Siekman (Klok/46), Veendorp, Bakker; Bannink, Bijl, Moussa (Chacon/46), Dallinga, Peters, Jansen