Hans De Koning bezorgt FC Volendam een kater

13 april 2018, 22.03 uur · Aangepast 14 april 2018, 00.47 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen

VOLENDAM Met weinig plezier denken de Volendam-supporters terug aan de wedstrijd tussen FC Volendam en RKC Waalwijk. De bezoekers uit Brabant, onder leiding van oud- FC Volendam-trainer Hans de Koning, wonnen met het kleinst mogelijke verschil; 0-1.

Na de nederlaag van afgelopen maandag tegen Jong FC Utrecht wilde FC Volendam revanche. Vroeg in de wedstijd zat de ploeg er direct boven op met de grootste kans na vijf minuten voor Enzo Stroo. De aanvaller zag zijn schot net over het doel worden getikt.

De aanvalsdrang van FC Volendam in de openingsfase viel stil na een half uur voetbal. De bezoekers kwamen daardoor beter in de wedstrijd. Dylan Seys van RKC Waalwijk probeerde het met een schot van afstand. Zijn inzet eindigde in de handen van Hobie Verhulst. In de 42e minuut viel de openingstreffer in het doel van Verhulst. De treffer werd gemaakt door Irvingly van Eijma die helemaal vrij in het strafschopgebied stond.

Tweede helft
Net als in de eerste helft probeert FC Volendam gelijk na de rust een doelpunt te forceren. Twee keer werd de ploeg van Misha Salden gevaarlijk, maar een treffer leverde het de ploeg niet op. Opvallend was het hoge aantal hoekschoppen voor de thuisploeg. Even opvallend was de slordigheid van de Volendammers tijdens deze standaardsituaties. Pas bij de elfde corner veerde het publiek op. De bal bleef op de vijfmeterlijn stilliggen waarop Anthony Berenstein besloot om uit te halen. De vleugelaanvaller raakte uiteindelijk de paal.

Over en weer kregen de ploegen kansen. Verhulst hield FC Volendam op de been met enkele belangrijke reddingen. FC Volendam probeerde het wel, maar de kansen eindigden meestal in de handen van de uitblinkende doelman Etienne Vaessen.

Door de nederlaag van FC Volendam en de overwinning van Almere City wordt het voor de ploeg van Salden een lastig karwei om de play-offs te halen. Na 36 wedstrijden staat FC Volendam elfde met 46 punten. RKC Waalwijk blijft de nummer negentien met 30 punten.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Tol (Schilder/88), Klinkenberg, Smal; Veerman, Visser, Vlak (Ten Den/58); Doodeman, Stroo, Berenstein

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Mezghrani, G.Ndefe, Drost, R.Ndefe; Mulder, Greene (Van Weer/81), Baggerman; Seys (De Baar/86), Van Eijma, Bergkamp