Ga naar Content
Sport

Sportclub met Ballen gaat naar de Huizer Hockeyclub

13 april 2018, 18.02 uur · Aangepast 13 april 2018, 18.28 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Remko Kool

HUIZEN Sportclub met ballen komt komende zondag voor het eerst dit seizoen vanaf het hockeyveld waar de Huizer Hockeyclub centraal staat. De vrouwen spelen de belangrijke wedstrijd tegen Laren in de strijd tegen degradatie uit de hoofdklasse. De mannen nemen het in de overgangsklasse op tegen Nijmegen. De mannen strijden voor een plek bij de eerste vijf met als doel om uiteindelijk de promotieklasse te bereiken. Huizen kondigt deze speelronde dan ook niet voor niets aan als Super Sunday!

De vrouwen moeten tegen Laren zien te stunten om niet rechtstreeks te degraderen. Op dit moment staat de ploeg van trainer Boaz Jansen op een tiende plaats wat aan het eind van de rit betekent promotie/degradatiewedstrijden spelen tegen de nummer drie uit de overgangsklasse. De voorsprong op de laatste plaats, Groningen, is met nog twee wedstrijden drie punten. De wedstrijd met Laren is voor assistent-coach en oud-international Kim Lammers een weerzien met haar oude club. Lammers speelde vanaf 1999 tot en met het einde van carrière in de hoofdklasse voor Laren, nadat ze in de jeugd was uitgekomen voor Huizen. Na haar actieve loopbaan keerde ze terug naar waar het voor haar allemaal begon, Huizen.

Kim Lammers
Tijdens zijn bezoek aan de Huizer Hockeyclub gaat Dennis natuurlijk weer op zoek naar leuke, boeiende verhalen. Zo spreekt hij onder meer met Geert de Ruijter. Hij is verantwoordelijk voor het veld en het materiaal binnen de club. Geert is er mede verantwoordelijk voor dat Huizen een nieuw veld krijgt. Verder zal Dennis ook Arend Hoogeveen aan de tand voelen. Hij is de omroeper van de club en de luidste fan van Dames en Heren 1. En wat voor een snacks worden het best verkocht op een hockeyveld? Is dat een tosti, een broodje gezond of toch gewoon een broodje kroket. Dennis gaat op zoek naar het antwoord. Uiteraard gaat onze razende reporter ook proberen om Kim Lammers voor de microfoon te krijgen. Zij is ook druk voor Ziggo Sport, maar Dennis zal toch proberen haar voor de microfoon te krijgen en te horen wat Huizen voor haar heeft betekent.