Ga naar Content
Sport

LIVE NH Sport met Heracles-AZ, Telstar-Jong FC Utrecht en FC Volendam-RKC

13 april 2018, 15.48 uur · Aangepast 13 april 2018, 20.36 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH Sport

ALMELO Volle bak in NH Sport vanavond! Naast de reguliere wedstrijden in de Jupiler League zijn we natuurlijk ook live bij Heracles - AZ in de eredivisie.

AZ maakt zijn opwachting in Almelo voor de wedstrijd tegen Heracles. Ron Vlaar mag meedoen, want de rode kaart die hij kreeg tegen PSV is geseponeerd. Dat geldt niet voor de schorsing van trainer John van den Brom die na de wedstrijd tegen PSV forse kritiek uitte op scheidsrechter Blom. Van den Brom is één wedstrijd geschorst en moet dus vanaf de tribune toekijken.

Lees ook: Tuchtcommissie spreekt Vlaar vrij

Lees ook: Geschorste John van den Brom: "Ik heb gezegd wat ik vond."

De aftrap van Heracles - AZ is om 20.00 uur en Edward Dekker en Marijn Willems verzorgen het wedstrijdcommentaar in NH Sport.

Telstar
De Witte Leeuwen ontvangen in Velsen-Zuid de hekkensluiter in de Jupiler League: Jong FC Utrecht. Maar de beloften uit de Domstad wonnen drie van hun laatste vijf wedstrijden, dus waakt Telstar-trainer Mike Snoei voor onderschatting: "Als je tegen een ploeg als FC Volendam, die strijdt om een plek in de play offs, een  goed resutaat kunt neerzetten, is dat knap."

Lees ook: 63 blijft een magisch getal voor Telstar

Bijzonder detail bij het duel is de aanstelling van assistent-scheidsrechter Franca Overtoom, de zus van ex-speler van Telstar Willie Overtoom. Franca wordt de derde vrouwelijke assistent-scheidsrechter in het Nederlands betaald voetbal. Telstar - Jong FC Utrecht begint om 20.00 uur en Rob Wanst doet verslag op de radio.

Lees ook: Franca Overtoom derde vrouwelijke assistent-scheidsrechter bij de profs

FC Volendam
Ook Volendam speelt een thuiswedstrijd. Tegenstander is RKC uit Waalwijk. Volendam jaagt nog altijd op een plek in de nacompetitie en heeft de drie punten dus hard nodig. RKC staat na 35 wedstrijden voorlaatste in de eerste divisie. Volendam-trainer Misha Salden weet dat de strijd niet zomaar is gewonnen: "Feit is gewoon dat in de Jupiler League iedereen van iedereen kan winnen."

Lees ook: Volendam-trainer Misha Salden over play-offs: "Neem met niets minder genoegen."

Volendam - RKC begint ook om 20.00 uur en Sjors Blaauw neemt het wedstrijdverslag voor zijn rekening. 

Verder hoor je hoe de Noord-Hollandse beloftenploegen het doen. Jong Ajax speelt thuis tegen FC Emmen en Jong AZ ontvangt MVV. Jong Ajax komt maandagavond opnieuw in actie, dan wordt het duel tegen NEC overgespeeld. NH Sport is er vanavond tussen 19.00 en 22.00 uur, je presentator is Rob Wtenweerde.