Ga naar Content
Noord-Holland

Purmerend, EBS en bewoners vinden elkaar: dienstregeling buslijn 101 uitgebreid

13 april 2018, 14.33 uur · Aangepast 13 april 2018, 15.33 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

PURMEREND Goed nieuws voor de bewoners van Purmerend-Zuid: de dienstregeling van buslijn 101 wordt uitgebreid. De gemeente Purmerend, vervoerder EBS en de bewoners hebben daar afspraken over gemaakt. Details worden nog uitgewerkt.

In september gingen Annie Brouwer en Riek Buhl uit Purmerend-Zuid - met bus 101 - naar het gemeentehuis waar ze 400 handtekeningen overhandigden aan de wethouder. Ze hoopten zo voor elkaar te krijgen dat de bus 's avonds en op zondag gaat rijden. "Als je op bezoek wilt bij iemand in het ziekenhuis, kan dat nu dus niet", vertelde Annie toen aan NH Nieuws.

Succesvol
Een woordvoerder van openbaar vervoerbedrijf EBS bevestigt dat er succesvol is gesproken over uitbreiding van de dienstregeling, al is nog niet helemaal duidelijk hoe de uitbreiding eruit gaat zien.

"We hebben goed overleg gehad met de gemeente en de bewoners van de wijk en daarbij zijn een aantal voorstellen uitgewisseld", legt Jasper Vermeer uit aan NH Nieuws. "Deze mensen hebben zelf hun vinger opgestoken en daarin volhard. Het is goed opgepakt met de gemeente en die mensen. Fijn dat het tot een goed einde komt."

Lees ook: Vierhonderd handtekeningen voor voortbestaan bus 101 in Purmerend

Wanneer de uitbreiding in de dienstregeling wordt opgenomen, is nog niet bekend. "In de zomer hebben we een grote aanpassing vanwege de ingebruikname van de Noord-Zuidlijn. Die dienstregeling is al rond, dus dat is niet haalbaar. Onderzocht wordt of er in december een nieuwe aanpassing wordt ingevoerd of dat die in het volgende voorjaar volgt."

Worst
Ook al is nog niet alles duidelijk, Annie is ontzettend blij met het nieuws. "Dat hebben we gewonnen", zegt ze. Ze fantaseert al over een officiële opening. "We hebben eens gezegd dat, als het lukt, we met een schaal worst rondgaan in de bus. Dat moeten we dan maar doen."